Videograaf raalte

FAQ

Frequently Asked Questions
Veelgestelde vragen

1. Hebben we een kennismaking vooraf?

Created with Sketch.

Ja, graag! Wanneer ik een film voor je ga maken, heb ik voordien altijd graag contact met je! Zo leer ik jou / jullie het beste kennen, begrijpen en dat komt ten gunste van de film. Ik film op gevoel en vertaal hoe ik jullie zie in mijn beelden. Daarom vind ik het zo belangrijk en leuk om je voordien even te spreken en de rest..? Dat laten we aan de magie van het moment over!

Bij trouwfilms en branding films zal dit een uitgebreider voorgesprek zijn. In overleg en naar wens kom ik voordien bij je langs voor een gesprek, ben je in Raalte welkom of we ontmoeten elkaar online. Dit is ook even afhankelijk van de afstand.


2. Maak je cinematische films?

Created with Sketch.

Graag! Ik werk ook heel graag met gesproken tekst. De eigen stem en de eigen verhalen vind ik zo iets moois! Het verwerken van bijvoorbeeld de geloften in jullie film maakt dat de film persoonlijker wordt, het meer kan raken en dat de film echt jouw of jullie verhaal vertelt. Maar wanneer de wens voor gesproken tekst er niet is, dan kan dit natuurlijk ook! Dan zal ik proberen door middel van enkel beelden jullie verhaal te vertellen. 

3. Gebruik je onze eigen muziek?

Created with Sketch.

Nee, ik werk graag werk met rechtenvrije muziek van Musicbed. Wanneer je commerciële nummers zou gebruiken en deze niet specifiek afkoopt, kunnen er auteursrechten geschonden worden. Maar gelukkig ben ik met Musicbed enorm gelukkig met welke muziek dit biedt! Voorafgaand aan de bruiloft bespreek ik met jullie welke muziekstijl jullie voorkeur heeft en voordat ik definitief een muziekkeuze maak, dan zal ik deze voorkeur ook naar jullie sturen. Wanneer ik de juiste muziek hoor, dan zie ik jullie film in mijn hoofd vaak al afspelen. Maar aangezien muziek zo bepalend is in een film, zoek ik tot het ook naar jullie smaak is (en misschien al wel kippenvel geeft)!

4. Dienen we een avondmaaltijd voor je te regelen op onze trouwdag? 

Created with Sketch.

Dit hangt er een beetje vanaf wat we hebben afgesproken over van wanneer tot wanneer ik kom filmen. Als ik tot een uur na het diner kom filmen, dan regel ik zelf een maaltijd op de weg naar huis. Echter zal ik in de meeste gevallen ook een deel van jullie feest filmen en is het fijn dat er een hapje eten is geregeld, zodat ik nog energie heb om nog even te knallen! Ik hoef geen plekje aan tafel bij jullie gasten, maar graag wel in de buurt, zodat ik even kan rusten maar het ook in de gaten kan houden als er bijvoorbeeld spontaan mooie speeches komen de mensen dichtbij jullie.

5. In de 3 weken voor de bruiloft:

Created with Sketch.

Hé wat goed dat je hier nog even kijkt! Dat betekent waarschijnlijk dat ik jullie bruiloft ga vastleggen op beeld, dat jullie over een tijdje een trouwfilm ontvangen of misschien wel trouwfilms (als jullie ook voor de korte teaser hebben gekozen) en deze film of films gaan vol met jullie geweldige, mooie, bijzondere en emotionele momenten zitten! Om het nog even te op te sommen wat jullie in de weken voordien nog even dienen te checken, heb ik hierbij een handig lijstje voor jullie gemaakt. Als jullie vragen hebben, contact mij! 

  • Draaiboek mailen met: de tijden van wat wanneer gebeurt op de dag, alle locaties, de belangrijke leveranciers en de telefoonnummers van de voor mij belangrijke leveranciers zoals bijv. de fotograaf, een kerk en jullie ceremoniemeester(s) 


  • Laat de ceremoniemeester of degene die op de hoogte is van de speeches, mij een berichtje sturen van wie en/ of wanneer er speeches zullen zijn. Mijn nummer is 0681722031, maar mailen mag ook naar [email protected]


  • Is de factuur voorafgaand aan de bruiloft al betaald? Deze factuur zit waarschijnlijk in jullie mail. Hebben jullie dit al gedaan? Enorm fijn en dank je wel! 


  • We hebben ook het 2e contactmoment dat 1-3 weken voor de bruiloft plaatsvindt. Zijn er intussen nog bijzonderheden, wijzigingen in het draaiboek of mooie dingen die last minute zijn toegevoegd; stuur mij dan een bericht!


En last but not least, jullie lekker gaan genieten. 
Dat vind ik uiteindelijk het aller belangrijkste.
Ik zorg ervoor dat het wordt vastgelegd.