Aloha, 

mooierd(s)

{aloha: leef de liefde}

Ik ben Femke, 29 jaar, geboren en getogen nabij het bos op Schoonheeten en sinds een aantal jaren woon ik samen met mijn vriend Guus en onze mini labradoodle Loetje in het fijne Raalte (Overijssel).

bruiloft italie

Waar ik mij jaren geleden vooral richtte op de fotografie, gaat mijn hart sinds een aantal jaren bruisen van het maken van films. Ik doe dit met zóveel liefde. Ik houd van het zien van de mooie momenten: dat wat als normaal voelt maar door aandacht ineens mooier wordt en dat wat oneindig te koesteren is. Met de videografie vind ik dat overal terug, op iedere plek; in Nederland en over de grens. Ik geloof dan ook dat mooie momenten soms wat extra aandacht verdienen en om die vast te leggen voor anderen.. dat vind ik echt geweldig.

Wat ik enorm leuk vind is het onder de mensen zijn. Ik ben enerzijds rustig en anderzijds leef ik intens, geniet ik enorm van de mensen om mij heen, een goed en gezellig feest en gewoon een dag met van die mooie zonnestralen. 

Ik ben gek op spontaniteit, het vieren van het leven, reizen en op zijn tijd een beetje avontuur. Daarnaast ben ik ben verzot op ijs, desserts, caramel koffie's, haha! Nee, echt! De hoeveelheid ijs zal ik je besparen, maar de conclusie is dat ik zoets bijna nooit zal afslaan. 

Waar Dutchie and the Sun films voor staat? Richt zonnestralen op alles wat al mooi is. Geef het waarde, aandacht en laat het bloeien. Met een overdosis aan liefde voor het leven dat ontstaat wanneer de zon schijnt.

Zoals het licht in de ochtend zo mooi een landschap kleurt, door de ramen schijnt en de avond afsluit. Ik ben gek op de zon, altijd al geweest en ooit hoop ik mijn leven te leven vanuit een tweede huisje in Spanje. En terwijl dat een plan voor later is, benut ik nu vooral de aandacht die zon jou en mij brengt. 

'Het helpt mij het mooie te zien, jouw en jullie verhaal te vertellen, mijn hart te laten bruisen en de mooiste films in elkaar te zetten. Films die liefde, leven en de essentie krachtig en het liefst groots uitdragen.'

Zullen we kennismaken?

Zonnestralen, mooie verhalen

Een paar weetjes.. 

Ik kan dit wel niet vertellen, maar dit vind ik toch het leukste om te weten van een ander, dus bij deze ook een paar weetjes! Uiteindelijk vind ik het leuk om jou te leren kennen, dus bij deze vind je ook wat over mij! 

  • De eerste weetje (haha woordgrap)! Ik ben dus gek op ijs! Geen toelichting meer over nodig denk ik. 


  • Ik kan helemaal meegenomen worden in de sfeer van muziek bij het kiezen van de muziek wanneer ik een film maak. Ik hoúd echt enorm van muziek.


  • De ene week heb ik dit briljante idee, de andere week dat briljante idee. Ik denk groots en geloof dat alles mogelijk is als je ervoor gaat. 


  • Ik heb super veel bewondering voor mensen die hun hart volgen.


  • Ik houd van humor en mooie gesprekken met de mensen om mij heen.


  • Ik dans sinds 2 jaar salsa.

  • Later wil ik graag een tweede huis in Spanje kopen. May dreams come true. 

  • Ik ben buitenaf opgegroeid nabij het bos en ik kan die stilte en natuur enorm waarderen. Met Loetje, onze mini labradoodle, zoeken we het bos in de weekenden regelmatig op. 


  • Het mooiste aan films maken vind ik de beelden haarfijn op de mensen laten aansluiten zoals ik mensen heb leren kennen door het voorgesprek en tijdens de dag. En dan.. is er een beleving die er overblijft. Kippenvel geeft mij dat. Het blijft bijzonder. Wanneer de film vervolgens staat als een huis, staat het als een huis vol emotie en liefde. Dat intense genieten van het leven. Haha ja, that's how I enjoy.

Meer over mij weten? Volg mij op Instagram of plan een kennismakingsgesprek in om te horen wat ik voor jou of jullie kan betekenen.

bruiloft portugal
leuke trouwvideograaf

Hoe wil jij jouw moment van nu herinneren over 10 jaar? En hoe mogen anderen hem herinneren?

Over Dutchie and the Sun films 

Een vraag die altijd terug komt in de kennismakingsgesprekken is; wat betekent de naam Dutchie and the Sun films eigenlijk? Ik moet dan altijd wel een beetje lachen, want die vraag ik super terecht als je een naam als Dutchie and the Sun films bedenkt haha! 


Maar eigenlijk is het een heel mooi verhaal van waar ik zelf verliefd ben geworden.

Dutchie and the Sun films staat voor mijn bewondering voor wat er gebeurt wanneer het licht en de zon schijnen op de dingen die we in het alledaagse als normaal zijn gaan zien; die mooie lach, dat leuke gesprek, die traan, onze stemmen en die van de mensen om ons heen. Wanneer we ze aandacht geven, er ons licht op schijnen, gaan we er met meer bewondering naar kijken. En wanneer ik ze dan vastleg, dan komen ze keer op keer tot bloei. Zodat ze nog tíg keren met dezelfde bewondering kunnen worden teruggezien of als versterker kunnen worden ingezet voor je bedrijf door middel van film. Ik neem dát waar, alsof de film al gemaakt is, maar ik hoef alleen nog maar te filteren wat van waarde is. Dus dat is wat ik nu het liefste doe: ik maak magie voor anderen en zet mensen en momenten daarmee in hun allermooiste kracht. Dat is wat ik met Dutchie and the Sun films neerzet.